Skip to content
Menu
Loki Kipią
  • Strona główna
  • YouTube
  • Instagram
  • Facebook
  • Kontakt
Loki Kipią

Znajdź przepis

  • wg kategorii
  • wg składników

Śledź nas

  • YouTube
  • Instagram
  • Facebook
  • TikTok

WYSZUKIWARKA

Gotowe wytrawne muffinki z łososiem i kremem chrzanowym.

Wytrawne muffinki z łososiem i kremem chrzanowym

Opublikowano 7 stycznia 202321 stycznia 2023
Porcje:12
Czas przygotowania:30 minut (+ 20 minut pieczenia)
Trudność:łatwe

Film na YouTubie

Składniki

Muffiny składniki suche:

  • mąka – 200 g,
  • proszek do pieczenia – 2 łyżeczki,
  • soda oczyszczona – ½ łyżeczki,
  • papryka słodka – 2 łyżeczki,
  • sól – 1 ½ łyżeczki,

Muffiny składniki mokre:

  • jajka – 2 sztuki,
  • śmietana 18% – 110 g,
  • mleko – 100 ml,
  • twaróg – 100 g,
  • olej rzepakowy – 50 ml,

Wytrawne muffinki, dodatki:

  • łosoś surowy – 150 g,
  • cebula – 50 g,
  • koperek – 30 g,
  • czosnek – 3 duże ząbki,
  • pikantna papryczka – 1 ½ łyżeczki,
  • olej rzepakowy – 1 łyżka,

Krem chrzanowy:

  • mascarpone – 120 g,
  • chrzan – 65 g,
  • koperek – do posypania,

Sposób przygotowania

  1. Cebulkę zeszklij na łyżce oleju. Czosnek przeciśnij przez praskę. Koperek i chili drobno posiekaj. Łososia pokrój na drobne kawałki.
  2. Suche składniki połącz w jednej misce, a mokre – w drugiej. Następnie przelej mokre składniki na muffiny do suchych. Dodaj resztę dodatków wymienionych w składnikach dodatkowych. Wymieszaj wszystko szpatułką.
  3. W blaszce umieść papilotki. Rozłóż ciasto na 12 porcji za pomocą łyżki. Piecz przez 20 minut w temperaturze 180 stopniu, przy grzaniu góra – dół bez termoobiegu.
  4. Na ostudzone muffinki rozłóż krem. Przygotujesz go łącząc mascarpone z chrzanem. Posyp koperkiem. Smacznego! Nasze wytrawne muffinki są gotowe 🙂
Kliknij tutaj, aby ściągnąć pdfa z przepisemPobierz

Kategorie i tagi składników

Kategorie

Do godziny, Kolacja, Łatwe, Przystawki

Składniki

cebula, chrzan, czosnek, jajko, koperek, łosoś, mąka pszenna, mascarpone, mleko, papryczka pikantna, papryka słodka, śmietana, twaróg

Opis przepisu

Bardzo wilgotne, mięciutkie, wytrawne muffinki z dodatkiem łososia. A do nich idealnie współgrający z rybą chrzanowy krem na bazie mascarpone.

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Najpopularniejsze przepisy

  • Gotowe wytrawne muffinki z łososiem i kremem chrzanowym. Wytrawne muffinki z łososiem i kremem chrzanowym
  • Gotowe ciasto z batatów. Ciasto z batatów
  • Gotowe ciasto dyniowe z masłem orzechowym Ciasto dyniowe z masłem orzechowym
  • Gotowy omlet dyniowy i przystrojona kanapka. Omlet dyniowy z serem śmietankowym na kromce
  • Gotowa tarta z jabłkami Tarta z jabłkami i solonym karmelem

Polityka prywatności | Prawa autorskie / Copyright

Przepisy kulinarne rondel

Baza przepisów kulinarnych Kulinarny Świat

©2023 Loki Kipią | Powered by SuperbThemes & WordPress